Banjalučanin Đorđe Srdić sa svjetskom skijaškom elitom

Jedan od glavnih krivaca za uspjehe austrijske, a sada slovenačke ski reprezentacije je Banjalučanin Đorđe Srdić. Rukovodeći se narodnom poslovicom “bez alata nema ni zanata” Srdić se stara da skije jednih od najuspješnijih svjetskih takmičara budu alat koji će im olakšati put do najsjajnijih odličja.

Uspješnu karijeru servisera skija započeo je u austrijskoj reprezentaciji nakon zapaženih rezultata postignutih na skijaškoj Akademiji u Kicbilu. Austrijski skijaši okitili su se pregrštom medalja, a skromni Banjalučanin ne krije zadovoljstvo što je on bio glavni krivac za održavanje i pripremanje skija na kojima su prvaci pobjeđivali konkurente na stazi. Posao servisera je više nego precizan i odgovoran, jer na trkama iz A kategorije odlučuju “sitnice” – hiljaditi dio sekunde.

Najteže ali i najvažnije  je izgraditi povjerenje sa takmičarima kaže Srdić za BLMojGrad. Dvije godine marljivog rada i strpljenja dovelo ga je na mjesto glavnog servisera skija za skokove a potomi za ostale skijaške discipline. Zanimljivo je da je ovaj Banjalučanin tek drugi “stranac” u istoriji austrijskog ski sporta kojem je ukazano povjerenje reprezentacije te zemlje.

Nakon uspješno obavljenog posla u reprezentaciji Austrije, Đorđe je karijeru nastavio u reprezentaciji Slovenije koja i ove godine bilježi fantastične rezultate.

“Veoma je posvećen ovom profesionalnom izazovu, stalno je na putu i ako vam kažem da na planinama širom svijeta boravi oko 300 dana, jasno je kako intenzivno živi i radi. Kao roditelji, mama Dragica i ja, ponosni smo na sina”, kaže njegov otac Aleksandar Srdić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: