Banjalučani šokirani optužbama na račun doktora Golića

Banjalučani su, sudeći po komentarima, ispod tekstova o “hitu dana” sa UKC Banjaluka, blago rečeno šokirani.

Prva vijest, koja je izazvala zgražanje i ljutnju, da je poznati banjalučki ljekar i načelnik Darko Golić “obljubio maloljetno lice-pacijenta”, ubrzo je demantovana.

Obljubljen je muškarac!!! 

Ne samo da lice nije maloljetno, već je uslijedio i novi šok- pacijent je muškarac, otac dvoje djece, star 36 godina.

Društvene mreže

Šok na društvenim mrežama, svi komentari su napisani u duhu šokiranosti, tako da je dio ljudi zgrožen, dok drugi dio misli da se radi o namještaljci.

Namještaljka ili istina?

Neki tvrde da je na takvom odjeljenju, kao što je ovo teško izvesti tako nešto, jer su pacijenti vezani za krevet i većina soba ima providna stakla, dok je ujedno ovo i najprometnije odjeljenje, jer su pacijenti pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja.

Niko nije kriv dok se ne dokaže

Niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, ali evo šta kaže zakon o ovom krivičnom djelu.

Šta kaže zakon?

Ko nad drugim licem izvrši obljubu ili s njom izjednačenu polnu radnju iskoristivši duševno oboljenje, nedovoljnu duševnu razvijenost, drugu duševnu poremećenost, nemoć ili kakvo drugo stanje tog lica usljed kojeg ono nije sposobno za otpor, kazniće se kaznom zatvora od dvije do deset godina.

Član 167. Obljuba nad nemoćnim licem

Ako je djelo iz stava 1. ovog člana izvršeno na naročito svirep ili naročito ponižavajući način, ili od strane više lica, ili iz mržnje, ili je usljed djela nastupila teška tjelesna povreda, teško narušenje zdravlja ili trudnoća nemoćnog ženskog lica, učinilac će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina. Ako je usljed djela iz st. 1. ili 2. ovog člana nastupila smrt lica prema kojem je djelo izvršeno, učinilac će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina.

Član 168. Obljuba zloupotrebom položaja

Ko zloupotrebom svog položaja navede na obljubu ili sa njom izjednačenu polnu radnju lice koje se prema njemu nalazi u odnosu kakve podređenosti ili zavisnosti, kazniće se kaznom zatvora od dvije do pet godina.

Uposleni ove Klinike nedavno tužili svoju bolnicu

Zanimljivo je i da se ime ove Klinike već drugi put spominje u kratkom vremenu, jer su uposleni ove Klinike nedavno tužili UKC.

Izvor: Banjalukanet, Milorad Labus

Osumnjičeni ljekar se brani ćutanjem

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: