Banjalučani se tukli pa razbijali ambulantu

Banjalučani D. G. (28) i R.G. (23) juče ujutru su ispred ugostiteljskog objekta u Omarskoj kod Prijedora istukli dvojicu Slovenaca, a potom otišli za njima u ambulantu porodične medicine u kojoj su lupali stakla.
Utvrđeno je da su u prostorije Ambulante došla i lica D.G. i R.G., zajedno sa licem LJ.J. (1994) iz Banja Luke, te pokušavajući da uđu u zaključanu prostoriju za hitne intervencije, razbili staklo na vratima, te da su pri odlasku, na parking prostoru, oštetili vozilo slovenskih registarskih oznaka, koje koristi lice S.S., razbijajući stakla i kidajući retrovizore navodi se u informaciji PU Prijedor.

Na ovaj način lica D.G. i R.G. počinili su krivično djelo „Tjelesna povreda” i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” dok je lice LJ.J. počinilo krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”. Nakon kompletiranja predmeta, protiv ovih lica, nadležnom tužilaštvu, biće dostavljeni izvještaji za ova krivična djela.

Nezvanično  do tuče je došlo ispred ugosteljskog objelta „Peti neplan“ u kojoj su Slovenci S.S. (26) i A. M. (28) zadobili lakše tjelesne povrede. Uputili su se u ambulantu porodične medicine u Omarskoj kako bi dobili pomoć ljekara, međutim Banjalučani, sa kojima je u pratnji bio njihov sugrađanin Lj. J. (23), su i tamo došli za njima.

Ušli su u ambulantu jer vanjska vrata nisu bila zaključana. Na sreću, zaključana su bila vrata prostorije za hitne intervencije u kojoj su medicinski radnici pružali pomoć istučenim Slovencima, tako da ovaj put nisu mogli da im priđu, ali su razbili jedno od stakala na vratima u unutrašnjosti ambulante.

Štetu su napravili i na odlasku, jer su na parkingu kidali retrovizore i razbili stakla na automobilu Slovenca S. S.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: