Banjalučani kreću put Rusije da podrže Orlove

Sedmorica prijatelja iz Banjaluke, koji su zajedno sjedili u đačkim klupama u osnovnoj školi,  putuju u Rusiju da podrže reprezentaciju Srbije. Kako kažu, dugo prijateljstvo, uzajamno poštovanje i ljubav prema srpskom timu ne čini ništa neobičnim da su se odlučili za put dug 7000 kilometara.

Momci iz banjalučkih naselja Rosulje i Nova Varoš su prijatelji, kumovi i braća više od 30 godina, pa im zato neće biti teško da zajedno pređu ovaj veliki put i podrže srpsku reprezentaciju kao i, kako kažu, braću Ruse u borbi za što bolji plasman na Svejtskom prvenstvu.

Uz nesebičnu podršku koju su uvijek imali kada su organizovali turnire u fudbalu i razne druge kulturne manifestacije, tako su ih i sada opet prvi podržali drugovi iz naselja, kao i “Destilerija Savićević”, a koja im je obezbedila, kako šaljivo kažu, “gorivo” za put, i prijatelj Arma sa svojim hostelom “Siti” koji je organizovao smeštaj i noćenje za tri dana u Kalinjingradu.

“Takođe, želim da izrazim veliku zahvalnost gospodinu Bajiću iz `Krajinapetrola` koji nam je omogućio deo goriva za put kao i `Banjalučkoj pivari` jer je nagradila našu vernost i odanost `Nektar` pivu za više od 20 godina i preuzela na sebe troškove puta – kombi, putarine, vinjete”, rekao je Kurbalija Branko jedan od učesnika ove male, ali odabrane grupe navijača Srbije koja kreće na veliki put u najveću zemlju sveta.

Prvu utakmicu protiv Kostarike ovi vijerni navijači Srbije iz Republike Srpske gledaju u banjalučkom naselju Rosulje sa momcima iz kraja, a po završetku utakmice kreću na put za Kalinjingrad…

Momci srećno

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: