Banja Luka domaćin Euro lige 2

Banja Luka je domaćin Euro lige 2 koja će se održati u periodu od 12-15.03.2020. godine.

Na pomenutom takmičenju učestvuju dvije ekipe iz Turske, obe profesionalne ekipe, jedna od njih je Fenerbahce čije nam ime već mnogo govori, te ekipa iz Izmira koja je višestruki prvak Turske, dva puta šampion Evrope. Tu je i ekipa Toulouse IC iz Francuske, kao i ekipa Only Friend iz Holandije koja je i prošle godine učestvovala.

Radi se o zvaničnom takmičenju IWBF, te se svi raduju dolasku u Banja Luku. Utakmice ćemo igrati kao i do sada u dvorani Borik, koja je zajedno sa nama zaslužna za imidž i ugled koji Banja Luka ima, ne samo u evropskoj, već i u svjetskoj košarci u kolicima.

KKI Vrbas je stekao pravo da učestvuje u Euro ligi 1, ali to nismo prihvatili iz finansijskih razloga. Sa našim budžetom nam nije mjesti ni u Euro ligi 5, ali sa našim znanjem, voljom, srcem i željom igramo u Euro ligi 2 u kojoj smo i bili pobjednici prošle godine.

Jedina primjedba IWBF na prošlu godinu je bila na mali broj gledalaca u dvorani. Oni smatraju da Banja Luka treba da bude ponosna na KKI Vrbas, pa ćemo ove godine pokušati sa školama kako bi bilo više gledalaca.

Naša grupa na predstojećem takmičenju je izuzetno teška, najteža do sada, ali su naše ambicije kao i uvijek najviše.

Već smo dobili saglasnost Ministarstva porodice, omladine i sporta, te se nadamo i pomoći Vlade RS, predsjednice Željke Cvijanović, kao i našeg dobrog gradonačelnika Igora Radojičića, kako bismo dostojno prezentovali Banja Luku i Republiku Srpsku.

Spisak ekipa po grupama je slijedeći:

Grupa A:  ASD S. Stefano Sport (ITA)

CTH de Lannion (FRA)

SC Devedo (NED)

Beit – Halochem Tel Aviv (ISR)

Yalova Ortpedikler Spor Kulubu (TUR)

Grupa B:  KKI VRBAD Banja Luka (BIH)

Only Friends (NED)

Izmir BSB (TUR)

1970 Fenerbahce EYSK (TUR)

Toulouse IC (FRA)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI