Banja Luka domaćin Balkanskog kupa za odbojkašice

Grad Banja Luka od srijede, 21. septembra biće domaćin prestižnog takmičenja – Balkanskog prvenstva za odbojkašice u organizaciji UOK Banjaluka Volley.

Kako je rekla savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac, Grad je u prethodnom periodu mnogo uložio u sport, te će uvijek biti tu da podrži ovakve i slične manifestacije, koje su od velikog značaja.

-Izuzetno nam je drago što smo domaćini jednog ovakvog, prestižnog takmičenja. Mi zaista ulažemo mnogo u sport i moram naglasiti da smo samo u dvorani „Centar“ uložili u tribine oko 100.000 KM, time pokazujemo svoje opredjeljenje. Takođe, važno nam je da u naš grad dolaze ekipe iz različitih dijelova svijeta. Sigurna sam da smo zahvaljujući svim sadržajima koje smo organizovali omogućili da dolaze u naš grad i da se rado vraćaju. Iskoristiću ovu priliku da pozovem sve ljubitelje sporta da prisustvuju utakmicama od srijede do nedjelje u Sportskom centar „Borik“ i svima želim puno sreće – rekla je savjetnica gradonačelnika.
Direktor UOK Banjaluka Volley, Vojislav Opačić poručio je kako je dio ekipa već počeo da pristiže u naš grad, te da je ovo jedno od najvećih međunarodnih takmičenja.

Dodao je kako je Grad za realizaciju ovog takmičenja pružio nesebičnu podršku.

-Sve je spremno za ovo takmičenje. Ponosni smo jer je Grad na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem dao ogromnu podršku. Bilo bi gotovo nemoguće organizovati ovaj turnir bez podrške Grada – rekao je on.

Iskoristio je priliku da sve zainteresovane pozove da budu dio ovog sportskog takmičenja i da podrže sve timove koji se takmiče.

-Želja nam je da naš hram sporta pretvorimo u jednu odbojkašku oazu koja će od 21. do 25. septembra ponuditi svim našim sugrađanima jedno veliko, odbojkaško takmičenje, međunarodno takmičenje kakvo nismo imali godinama u našem gradu. Ujutru će se održavati treninzi, a poslijepodnevni časovi su rezervisani za utakmice. U srijedu je prva utakmica sa početkom u 17.00 časova, dok je svečano otvarnje predviđeno u 20.00 časova, kada upravo Banjaluka Volley igra utakmicu protiv ekipe Partizana iz Beograda – poručio je Opačić.

Balkansko prvenstvo za odbojkašice je takmičenje koje se održava svake godine pod patronatom Balkanske odbojkaške asocijacije.

Ove godine Banja Luka je dobila domaćinstvo ovog prestižnog turnira ispred Atine, Beograda, Ankare i Bukurešta.

Ove godine, pored domaćina učestvuju još četiri ekipe i to PTT Spor Ankara, Dinamo Bukurešt, Rabotnički Skopje i Partizan Beograd.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI