Aukcijom fotografija završen 10 „Movember“

Pod nazivom „Kontroliši se malo“, aukcijom fotografija i izborom najbrke, koji je ponio laskavu titulu „Filijev brk“, sinoć je završena kampanja „Movember“ u organizaciji Udruženja građana „Superbrke“.

Laskavo priznanje „Filijev brk“ pripala je Danilu Lužiji, a ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković.

-Udruženje “Superbrke” iz Banje Luke već 10 godina uspješno organizuje akciju “Movember” koja ima za cilj povećanje svijesti o važnosti pregleda i muškog zdravlja, ali i humanu stranu, kako bi se pomoglo najugroženijim pacijentima. Učešćem u aukciji fotografija “Superbrka” podržali smo ovu humanu priču – kazao je gradonačlenik.

Naime, tokom mjeseca novembra, ovo Udruženje uložilo je velike na pore na podizanju svijesti kod muškaraca o važnosti preventivnih pregleda i samopregleda po muško zdravlje, odnosno podizanju svijesti o borbi protiv tumora testisa i prostate.

Pored različitih edukativnih sadržaja i radionice koje će biti održane tokom novembra mjeseca, ova akcija, baš kao i svih prethodnih godina imala je humanitarni karakter, a cilj je prikupiti što više novčanih sredstava za mladića Milana Mitrića iz Šipova, koji je pacijent Klinike za onkologiju, te će donacije biti prikupljane na nekoliko lokacija u našem gradu, ali i u Prnjavoru i Kozarskoj Dubici.

Podsjećamo, Movember je postao jedna od najvećih globalnih humanitarnih kampanja, u okviru koje se prikupljaju donacije i obavljaju edukacije kojima se podiže svijest o karcinomu prostate i testisa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI