Atletičari Borca osvojili 21 medalju

Članovi Atletskog kluba Borac bili su najuspješniji na seniorskom prvenstvo održanom u Zenici proteklig vikenda, a osvojili su ukupno 21 medalju, od čega osam zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih.

Najuspješnija na takmičenju bila je Nikolija Stanivuković koja je stigla do prvog mjesta u četiri discipline: skok u dalj, skok u vis, troskok i 100 metara s preponama, a pored toga pripala joj je bronza u štafeti 4×100 metara.

Zlatna odličja su još osvojili Slađana Jagodić u skoku s motkom, koja je sa rezultatom 2,56 postavila novi rekord BiH, Luka Ivičić, takođe, u skoku s motkom, Sait Huseinbašić u skoku u dalj i Vojislav Grubiša u bacanju diska.

Srebrnim medaljama su se okitili Jovan Rosić (800 metara), Aleksandar Novaković (bacanje kugle i bacanje diska), Tijana Gligić (5.000 metara), Aleksandra Vidović (bacanje koplja) i Slađana Jagodić (skok uvis).

Bronze su u Banjaluku donijeli Luka Ivičić (bacanje koplja), Anja Erceg (skok s motkom), Slađana Jagodić (100 metara s preponama i troskok) i Vojislav Grubiša (bacanje kugle), te muška i ženska štafeta 4×100 metara.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI