ARI ambulanta od danas u Docu

Od danas, 15. juna, ARI ambulanta (ambulanta za akutne respiratorne infekcija) za odrasle pacijente i učenike srednjih škola sa lokaliteta Poliklinika biće premještena u dio objekta u naselju Dolac, gdje se nalaze i kovid ambulante naše ustanove.

-ARI i kovid ambulante biće smještene u objektu u Docu uz poštovanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske sa odvojenim ulazima za pacijente navedenih ambulanti – saopšteno je iz Doma zdravlja Banja Luka.

Kako su naveli, u ARI ambulanti pružaće se zdravstvene usluge odraslim pacijentima i učenicima srednjih škola sumnjivim na virus korona svakim danom u periodu od 07.00 do 20.00 časova, uz pauzu u terminima od 10.00 – 10.45 časova i 16.00-16.45 časova, koji su predviđeni za dezinfekciju prostora. Nakon 20.00 časova pacijenti se javljaju u Službu hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom.

U kovid ambulantama u naselju Dolac pružaju se zdravstvene usluge pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom korona, a imaju potrebu za uslugom primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Radno vrijeme ovih ambulanti je od 07.00 do 13.00 časova svakim radnim danom uz pauzu u terminu od 10.00 – 10.45 časova, koji je predviđen za dezinfekciju prostora.

U dane vikenda kovid ambulante su u pripravnosti. Pacijenti se mogu javiti na broj telefona 065/215-318 ukoliko postoji potreba za uslugom primarnog nivoa zdravstvene zaštite do 20.00 časova i isti mogu dobiti telefonsku konsultaciju i instrukciju o daljem postupanju i javljanju u Službu hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom.

U kovid ambulantama obavezno je naručivanje pacijenata putem timova porodične medicine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI