Apel ugostiteljima, institucijama i gostima

UGOSTITELJI POŠTUJMO MJERE

Drage kolege ugostitelji,
poštovani članovi HoReCa udruženja, obraćamo vam se sa molbom da u narednom periodu podignemo maksimalno nivo zaštite u epidemiološkom smislu.

*Pošto smo označeni kao najrizičnija mjesta za širenje zaraze, želimo da pokažemo maksimalnu ozbiljnost, odgvornost i predostrožnost u rješavanju ovog problema, koji se tiče cijelog društva.

*Činjenica je da smo se svi malo više opustili u proteklom periodu. Kako građani tako i pojedini ugostiteljski objekti. A i ti ugostiteljski objekti ne bi mogli raditi da nije bilo opuštenih građana, koji su posjećivali te objekte, tako da krivca nije samo njihova. No, nećemo tražiti krivce, nego najbolja rješenja.

*Raditi u ovim uslovima je veoma teško. Provoditi sve mjere, razmišljati o poslovanju i biti korektan prema gostu, ali i prema institucijama je veoma teško, i to je novost s kojom se prvi put susrećemo.

*Za nas puno znači svaka donesena mjera, svaka olakšica pa čak i vremenski uslovi, jer nam je poslovanje veoma ugroženo.

NADLEŽNE INSTITUCIJE: UKLJUČITE NAS

*Molimo nadležne institucije da nas uključe u donošenje odluka. Naši radnici kao i mi žive od ovog posla i velikoj većini je to jedini izvor prihoda. Pojedini poslodavci su primorani na smanjenje plate, ili otpuštanje viška radnika. A, to vjerujemo nikome nije cilj.

*Sve su ovo činjenice sa kojima poslujemo. Kada se samo sjetimo da prije par mjeseci nismo mogli ni kafu popiti u svom omiljenom lokalu, a kamoli pomisliti popiti drugo piće, ili izaći na večeru…

*Sve to sada možemo, uz poštovanje mjera koje treba da budu razumno donešene. Pa ako nije još vrijeme za noćne izlaske i veća druženja da se strpimo još malo. Tako ćemo učiniti epidemiološku situaciju bolju pa će moći i naši građani koji žive u inostranstvu da nas posjete kao i drugi turisti koji žele da nas posjete.

DRAGI GOSTI: RAZUMITE NAS

Molimo i vas, dragi gosti, za razumijevanje, strpljenje i poštovanje mjera, koje mi moramo sprovoditi. Zajedno poštujmo sve mjere, kako bi smo našu sredinu učinili što bezbjednijom za život i poslovanje. Budimo svi zajedno odgovorni jer nam jedino tako može biti svima bolje. Tako ćemo najbezbolnije izaći iz ove situacije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI