“Anonimni protesti” banjalučkih studenata

Nakon što su danima čekali da se riješi problem prokišnjava u studentskim domovima, banjalučki studenti su se odlučili na proteste i to anonimne. Pored zahtjeva za sanaciju domova traže i pojeftinjenje goriva, jer kako navode to im poskupljuje put do kuća!

Nejasno međutim ostaje ko organizuje proteste.

Ispred drugog paviljona SC „Nikola Tesla“ u Banjaluci, u nedjelju 24.12. u 14 časova, studenti organizuju proteste pod nazivom “Studentski protesti i protesti protiv poskupljenja goriva!”

Dosta je bilo nemara, neodgovornosti i bahatosti nadležnih institucija! Kako je moguće da niko nije pokrio krov nakon oluje? Kako je moguće da su dopustili da domovi prokisnu od petog do prvog sprata? Kako je moguće da su dopustili propast našeg jedinog mjesta za život? Kako je moguće da su na tako bezosjećajan i nehuman način ugrozili našu budućnost? Naši pozivi u pomoć nisu bili priritet nkome one noći kad smo jedni drugima bili jedina podrška i utjeha.

Ovo su njihovi zahtjevi:

– Potpuna sanacija sva četiri paviljona do 1.2.2018.

– Transparentno dodjeljivanje stipendija

– Smjena uprave i direktora SC

– Zaustavljanje poskupljenja goriva

“Mi više nemamo šta da čekamo, jer se u prvi i drugi paviljon nećemo vratiti do iduće godine, a nadležni žele da nas smjeste u upitne alternativne smještaje. Vrijeme je da im jasno i glasno kažemo DOSTA JE!”

Zbog nedostatka novca, nećemo moći da završimo tekuću školsku godinu. Mi nemamo sredstava da plaćamo zakup stanova, nemamo novca da se hranimo po kazamatima već smo zavisni o studentskoj hrani iz menze.

Ono što je takođe bitno naglasiti, je to da nakon povećanja cijena goriva, naši roditelji neće moći da nam priušte nastavak studiranja. Kažu, to će biti značajan udar na njih i njihove beznačajno male plate od kojih su nas jedva finansirali do sada.

Izvor: Impuls

Studenti šumarstva zavrnuli rukave, studenti iz doma sjedili i jaukali

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: