Anonimni Banjalučanin podigao spomenik Majdinom i Smajinom sinu

Banjalučkom djetetu od prijatelja!

Banjalučanin koji je želio da ostane anoniman uradio je nešto, na šta se kaže, još davno zarekao. Podigao je spomenik tragično nastradalom Dženanu Juzbašiću, mladom Banjalučaninu kojeg život nije ni malo mazio. Dženan je sin starih banjalučkih ovisnika Majde i Smaje koji su, dok je on još bio dječak umrli, otac od predoziranja, a majka mu je ubijena. O njemu se do svoje smrti brinula baka, ali nažalost Dženan je već imao problema sa zakonom i lošim društvom. Tragično je izgubio život kada je u kasnim noćnim satima, za opkladu, skočio sa “Gradskog mosta” u Vrbas.

Nakon njegove smrti stan kojij je naslijedio od roditelja pripao je Centru za socijalni rad. Dženan Juzbašić je sahranjen na groblju u Novoseliji gdje se nalazi i Halil Pašino Tube. Na grobnom mjestu stajala su tri kamena i već ispran natpis na komadu drveta na kojem je bilo ispisano ime i prezime pokojnika.
Spomenik je napravljen prije nekoliko dana, a majstor koji ga je radio, kada je čuo o čemu je riječ, nije želio da naplati ruke.

Banjalučkom djetetu od prijatelja

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI