Anji malo nedostajalo do medalje u Sočiju

Proteklog vikenda u Sočiju završeno je Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21, na kojem je učestvovalo 956 takmičara iz 44 zemlje. Karate klub Energija predstavljali su Anja Lolic u kategoriji kadetkinje +54kg i Pavle Dujakovic u kategoriji kadeti -52kg.
Anja je zaustavljena u polufinalu od takmičarke iz Francuske 2:1 (koja je osvojila naslov prvakinje Evrope), nakon odličnih pobjeda protiv takmičarki iz Austrije 3:0, Azerbejdžana 3:1, Mađarske 3:2, nažalost nakon poraza za ulazak u finale Anja je izgubila i meču za treće mjesto od Dankinje sa 2:0. Međutim i peto mjesto na prvenstvu Evrope u ovom trenutku ogroman je uspjeh i podsticaj za ovu mladu takmičarku.
Pavle Dujaković svoj nastup je završio u trećem kolu izgubivši od takmičara iz Srbije Marka Mihajlovića rezultatom 3:1. U prethodna dva kola je porazio takmičara iz Škotske 3:0 i takmičara iz Turske 3:2 (aktuelni prvak Balkana).
Iz “Energije” poručuju da im medalja nije bila nikada bliže i da im je takičenje u Sočiju dalo vjetar u leđa kako bi došli do zacrtanog cilja. Zahvaljuju se Grawe osigurnju koje je im je i ovoga puta pomoglo pri odlasku na smotru najboljih evropskih karatista i svim prijateljima na podršci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: