Akumulirani gubitak “Aerodroma RS” veći od 7 miliona maraka

Akumulirani gubitak “Aerodroma RS” na kraju prošle godine dostigao je iznos od 7,32 miliona maraka, navedeno je u revizorskom izvještaju tog javnog preduzeća koji je uradila nezavisna revizorska kuća “Grant Thornton”.
Takođe, revizori su naveli i da su krajem prošle godine tekuće obaveze “Aerodroma” prevazilaze tekuću imovinu za iznos od 5,32 miliona maraka.

– Uprava ovog javnog preduzeća smatra da uz pomoć Vlade Republike Srpske preduzima sve neophodne mjere u vezi sa kontinuiranim poslovanjem – stoji u revizorskom izvještaju koji će biti razmatran na sjednici Skupštine akcionara ovog preduzeća, koja je najavljena za 28. jun.

U istom dokumentu stoji i da su na kraju prošle godine protiv preduzeća vođena tri sudska spora čija je procijenjena vrijednosti 460.429 KM.

– Preduzeće se na dan 31. decembra 2023. godine javlja kao tužitelj u jednom sudskom sporu čija je procijenjena vrijednost 62.383 KM – navode revizori.
Naveli su da je, prema informacijama iz uprave, nakon 31. decembra protiv preduzeća pokrenuto šest sudskih sporova u iznosu od 411.640 KM.

– Pored toga, kiosk koji je u sastavu pristanišne zgrade je prestao sa radom i u toku je procedura otvaranja stečajnog postupka za povezano pravno lice “ARS turs” Banjaluka – naveli su revizori, piše Glas Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI