Aktivisti DNS-a uredili šahovski teren ispod dvorane „Obilićevo“

Aktivisti Rejonske koordinacije 3 Gradskog odobra DNS Banjaluka uredili su teren za šah na otvorenom ispod dvorane „Obilićevo“ i tako obradovali najstariju populaciju u ovom banjalučkom naselju.
Darijo Čeko, predsjednik Rejonske koordinacije 3 GO DNS Banjaluka, je rekao da se aktivisti DNS kroz svoje akcije trude da učine našu Banjaluku ljepšim i boljim mjestom za život.

-Svakodnevno smo prolazeći ovuda gledali naše sugrađane kako igraju šah i i druže se. Kroz razgovor sa njima došli smo do informacije da bi sahovsku tablu trebalo urediti i odmah smo se organizovali i to i uradili – poručuje Čeko.
U akciji su učestovali najviše omladinaci DNS, predvođeni predsjednikom Organizacije mladih Bojanom Pećancem.
-Da bi jedno društvo napredovalo, neophodno je da postoji međugeneracijska solidarnost. I to se trudimo da pokažemo kroz djelovanje Organizacije mladih DNS Banjaluka. Zbog toga smo se odlučili da našim starijim sugrađanima poboljšamo uslove u kojima provode slobodno vrijeme – kaže Bojan Pećanac i dodaje:
– Za njihov život nije bitna samo visina penzije. Neophodno je da ih poštujemo, da im pomažemo kao i da budemo tu za njih.
Odigrana je i jedna partija šaha između aktivista DNS, koji su imali savjetnike i vatrenu publiku među prisutnim penzionerima.

DNS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI