Redovan period za promjenu ljekara do 31. oktobra

Građani Republike Srpske do četvrtka, 31. oktobra mogu da promijene porodičnog ljekara, pedijatra i ginekologa po jednostavnoj proceduri, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO).
Iz Fonda su podsjetili da redovan period, odnosno izbor ljekara porodične medicine, pedijatra i ginekologa traje od 1. septembra.

– Svi osiguranici koji žele da promijene ljekara iz bilo kojeg razloga mogu da to učine na jednostavan način u pomenutom periodu – naveli su iz Fonda.
Istakli su da je potrebno popuniti odgovarajuće obrasce kod novoizabranog ljekara i ovjeriti ih u Fondu, a kod novog ljekara osiguranici mogu da ostvaruju zdravstvenu zaštitu od početka naredne godine.
Izuzetak je jedino ako ljekar radi u istoj zdravstvenoj ustanovi kao i prethodni, tada nije potrebno čekati početak naredne godine, napominju iz Fonda.

Iz Fonda su naveli da osiguranici i mimo predviđenog perioda, tačnije u toku godine, mogu da promijene ljekara, ali da je tada potrebno navesti i opravdan razlog za promjenu, kao što je promjena prebivališta ili prestanak rada izabranog ljekara.

Napomenuli su da je nedavno počela primjena novog Pravilnika o postupku ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu u Republici Srpskoj, kojim je, između ostalog, definisana i mogućnost promjene doktora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI