Nova knjiga Aleksandre Broćeta

„BLAGOSLOV“ je nastavak Trilogije o tri pravoslavne duboko religiozne porodice vezane za tri svjetionika i stuba pravoslavlja Grčku, Rusiju i Srbiju, odnosno Solun, Moskvu i Beograd. Tri plamička, koji zajedno čine buktinju, koja se nikad neće ugasiti. 

Aleksandra Broćeta svakako ima svoju prepoznatljivu nit pisanja. Ona u neku ruku posti dok pakuje riječi, strogo pazeći da sve bude u kanonu i po Božjem zakonu. 

Sva u vjeri, i to onoj, koja je specifikum monaha, Broćeta ispisuje ove stranice dušom spajajući Meteore i Ostrog, mošti i brojanice, Moskvu i Beograd, vodu, zemlju i nebo. Troprstje izvan vremena.

Zato se ovaj roman može posmatrati i kao jedna duhovna razglednica

Još jedan specifikum „Blagoslova“ je u tome što nas autorka, kada u priču uvodi novu svetinju, detaljno daje i njene osnovne vrijednosti. 

Ono što je takođe bitno je naglašavanje značaja porodice u „Blagoslovu“.

Aleksandra Broćeta napisala je još jedan roman, koji će naći svoje čitaoce, roman, koji će pravoslavnom čistotom vjerujućim čitaocima da izmami ko zna koliko suza, posebno kada se budu iščitavale one stranice, gdje sve pršti od emocija. Kada se rađa jedan novi život i kada se rađa i oprost i blagoslov.

Miladin Berić, književnik

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI