Uređeno dječije igralište u Rosuljama

Na zadovoljstvo svih mještana Rosulja, prvenstveno mnogobrojnih mališana, ovo naselje dobilo je potpuno novo, uređeno dječije igralište.

Kako je poručio gradonačelnik Draško Stanivuković, sva igrališta koja su urađena u proteklom periodu su moderna i kvalitetna, baš kao i ovo u Rosuljama.

-Kada govorimo konkretno o ovom igralištu, radovi na ovoj lokaciji još uvijek nisu završeni, jer planiramo još dosta toga. Konkretno, igralište smo završili, postavili smo i klupe, ali naš plan je da ovdje uradimo i teretanu na otvorenom. To znači da dobijamo jednu cjelinu za sve uzraste i generacije. Ovo mjesto volim, za njega me vežu uspomene. Ovdje sam i ja odrastao, ali doživio i jednu nezgodu koju pamtim i danas – kazao je gradonačelnik.

Pored ovog dječijeg igrališta, kao i teretane koju ćemo raditi, znate da je moja porodica donirala i park koji je na ulazu u grad. Dodatno, završavamo i kružni tok, koji će biti specifičan jer će imati skulpturu tulipana koji će takođe krasiti grad. To je samo jedan od kružnih tokova koji radimo. Radićmo i još jedan na ovoj dionici, koji će povezivati Paprikovac, Novu Varoš, Petrićevac. Tu je i naša predivna škola „Alesa Šantić“, za koju smo takođe mnogo toga uradili. U budućnosti laniramo i da je nadogradimo jer je ovo Mjesna zajednica koja je hvala Bogu tijesna i koja ima mnogo djece – rekao je Stanivuković.

Naglasio je i to kako se u ovom naselju mnogo toga radi i po pitanju kanalizacione mreže, dijelova saobraćajnica i još mnogo toga.

-Ne smijemo da zabroravimo ni renovinari Park „Mladen Stojanović“. U blizini ćemo raditi i kružni tok, tačnije kod „Metala“, ulažemo i u Fudbalski klub „Krajina“. Radićemo i igralište kod motela „Golden kard“, dio Ulice Ivana Gorana Kovačića. To su sve višemilionska ulaganja – kazao je on.

Naglasio je kako ova gradska administracija počinje i sa izgradnjom dječijeg igrališta kod katoličkog samostana na Petrićevcu, u Ulici Kralja Aleksandra I Krađorđevića, igralište između naselja Mjesec i Sunce, na Paprikovcu kao i u Donjim Kolima, te da se uporedo radi i na rekonstrukciji mnogobrojnih igrališta na teritoriji cijelog grada.

Savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić-Banjac poručila je kako ideja za izgradnjom ovog igrališta postojala dugi niz godina.

-Borba građana ovog naselja trajala je nekoliko godina za izgradnjom igrališta. Ovdje je uvijek bilo djece i oduvijek je bila potreba za zelenom površinom i uređenim igralištem, kao i za boljim uslovima za mališane. Ovdje smo dodatno uradili i drugi sadržaj, te smo postavili klupe za penzionere i roditelje. Radimo na tome da svaki dio grada bude što humaniji i primjer mjesta koji je ugodan za život. To je naša pronatalitetna politika i politika da je Banja Luka porodica, a krajnji cilj nam je da što više ljudi ostaje u našem gradu – naglasila je ona.

Jedna od mještanki ovog naselja, Milica Bogojević zahvalila je gradskoj administraciji što su prepoznali značaj izgradnje igrališta upravo na ovoj lokaciji.

-Meni je drago i veliko mi je zadovoljstvo što danas prisustvujem ovom, posebno jer sam i ja ovdje odrasla, baš u ovom parkiću i znam koliko stanara i djece ime ovdje. Krajnje vrijeme je bilo da se ovo uradi. Želim da se zahvalim i Gradu i gradonačelniku koji su omogućili da se ovaj projekat završi – istakla je ona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI