Borac pred vratima Evrope: San o grupnoj fazi Lige Evrope postaje dostižan

epa11560386 Adama Traore (R) of Ferencvaros and Marko Vukcevic of Borac Banja Luka fight for the ball during the UEFA Europa League qualifying play-offs first leg soccer match Ferencvaros vs. Borac Banja Luka at Groupama Arena in Budapest, Hungary, 22 August 2024. EPA-EFE/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Evropska liga nije nemoguća misija za Borac, već realnost. Ovakav zaključak može se izvesti poslije prve utakmice 4. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Budimpešti protiv šampiona Mađarske.
Ne samo da nisu poraženi, već su fudbaleri Borca bili ravnopravan rival favorizovanom Ferencvarošu, a konačnih 0:0 daje realne izglede da se u Banjaluci predstojeće jeseni može igrati grupna faza Lige Evrope.

Da je Karolina u samom finišu utakmice bio malo spretniji crveno-plavi su mogli i do gostujuće pobjede, prve još od 1975. godine. Ipak, i domaći su imali nekoliko sjajnih šansi, a poraz je spriječio golman Filip Manojlović. Nekadašnji član Crvene zvezde i Getafea bio je nerješiva enigma za domaće napadače.
U taboru Borca ne kriju sreću zbog velikog rezultata. Prije polaska u glavni grad Mađarske Bojan Puzigaća je najavio hrabru igru i dobar rezultat.

Ova ekipa može mnogo kad igra protiv velikih klubova. Ovo je dokaz da partije protiv PAOK, posebno ona utakmica u Solunu, nije plod slučajnosti. Dobro smo odigrali u Budimpešti, pametno, nismo rivalu dozvolili da izvrši pritisak. Otjerali smo ih od našeg gola. Kako je vrijeme odmicalo, tako je i nervoza sve više ulazila u njihove redove. Na kraju možemo i moramo biti zadovoljni – rekao nam je poslije utakmice Puzigaća.

Prvi pomoćnik šefa struke Mladena Žižovića vjeruje da najtrofejniji klub Srpske može do konačne pobjede.

– Ne smijemo se opustiti. Ništa još nije gotovo, igra se i revanš, a protivnik je isti. Znači biće teško, ali ova ekipa iz utakmice u utakmicu na međunarodnoj sceni raste i igra sve bolje. Znači, nema predaje, imamo dovoljno vremena da napravimo najveći uspjeh u fudbalu BiH na međunarodnoj sceni, ali i najveći uspjeh u istoriji našeg kluba. Motiva je na pretek – dodao je Puzigaća.
Revanš utakmica igra se u naredni četvrtak u Banjaluci od 21 sat. Ukoliko pobijedi, Borac će se plasirati u grupnu fazu Lige Evrope, a u slučaju eliminacije crveno-plavi će igrati u grupnoj fazi Lige konferencija.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI