Borac večeras dočekuje Klaksvik

Fudbaleri Borca večeras imaju priliku da osiguraju evropsku jesen odnosno istorijski plasman u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.
Crveno-plavi” igraju revanš trećeg pretkola Lige Evrope protiv ekipe Klaksvika sa Farskih Ostrva. Prije sedam dana bilo je 2:1 za Farane, a puleni Mladena Žižovića će večeras pred ispunjenim tribinama Gradskog stadionu loviti minimalan zaostatak.

Prolaz dalje Banjalučanima garantuje plasman u plej-of Lige Evrope i okršaj sa mađarskim Ferencvarošem. Imali bi tada priliku da postanu prvi klub iz BiH koji bi izborio plasman u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenje. I u slučaju da ne eliminišu mađarskog velikana, Borac bi nakon Zrinjskog sigurno igrao grupnu fazu Lige konferencija. Dakle, Borac večeras dijeli 90 minuta od sna i plasmana u grupnu fazu Lige konferencija.
U slučaju poraza, Borac bi imao još jednu šansu za evropsku jesen. Tada bi u plej-ofu Lige konferencija igrao protiv boljeg iz meča Helsinki – Dečić (1:0). Utakmica na Gradskom stadionu između Borca i Klaksvika igra se večeras sa početkom u 21.00 sati – pišu nezavisne.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI