Voda danas stiže u Piskavicu i Potkozarje

Voda koja je juče akumulirana u rezervoaru Prijakovci biće puštena prema Piskavici od 10 do 14 časova i prema Potkozarju od 14 do 18 časova.
Poručuju ovo iz banjalučkog “Vodovoda” i dodaju da se danas voda akumulira u rezervoaru Ramići i pušta stanovništvu u dijelovima naselja Ramići, Dragočaj i Prijakovci sutra u 11 časova.

-Ovaj režim rada zadržaćemo i u narednom periodu, a u zavisnosti od punjenja rezervoara Tunjice periodi bez vode mogu biti kraći ili se periodi akumulacije mogu produžiti – ističu iz “Vodovoda”.

Poručuju kako svaku noć od 23 do 6 časova ujutro pojačavaju akumulaciju u kraku prema Trnu i Priječanima, da bi tokom dana bila uredna isporuka vode.
Na lokalnim izvorištima Banjica, Crno vrelo, Gašića vrelo i Subotica znatno je smanjena izdašnost, u prosjeku za 30 posto, tako da je i punjenje rezervoara znatno sporije i otežano, što uz povećanu potrošnju predstavlja pravi izazov u održavanju urednog vodosnabdijevanja. Zato ćemo opet svim našim sugrađanima, na području cijelog grada, uputiti apel da racionalno i odgovorno troše vodu. Napominjemo da je i dalje na snazi vanredna situacija, pa je upotreba vode dozvoljena samo za domaćinstvo. Molimo vas da ozbiljno shvatite situaciju kako bismo svi zajedno uspjeli da prođemo kroz predstojeće dane – kažu iz “Vodovoda”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI