Koga je vozio inspektor dok je bježao kroz crvena svjetla na semaforima?

Javnost je sa pravom zgrožena nakon što je objavljeno da je banjalučki inspektor Predrag Karanović bježao od kolege u službenom autu sa upaljenim treptačima i tokom nasilničke vožnje prošao kroz dva crvena svjetla na semaforima, dovodeći tako u opasnost i druge učesnike u saobraćaju.
Istovremeno, postavlja se pitanje koga je banjalučki inspektor vozio kritične noći kada ga je pokušavao zaustaviti kolega iz Policijske stanice Lazarevo, a koji je u nedelju oko 2 časa iza ponoći obilazio rejon.

Prema navodima iz prijave, banjalučki inspektor je nakon potjere na dijelu Istočnog tranzita, zaustavljen u kružnom toku kod Rebrovačke crkve, a policijski službenik koji je bio u potjeri za crnim “golfom 6” uočio je da je sa Karanovićem u automobilu bila nepoznata osoba.

Podsjećanja radi, nakon zaustavljanja Predrag Karanović nije želio sačekati patrolu, već je otišao, ali je njegov identitet već bio utvrđen od strane policajca u službenom automobilu.
Srpskainfo nezvanično saznaje da se sada izuzimaju snimci sa nadzornih kamera kako bi se pokušao utvrditi identitet misterioznog suvozača u “golfu 6”.

MUP Republike Srpske još uvijek nije odgovorio na pitanja koja smo im postavili u vezi kritičnog događaja, ali je zato poslao saopštenje za javnost u kojem se navodi da je policijski službenik suspendovan zbog nedoličnog ponašanja. Upućena je kako rekoše, i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

MUP RS nije odgovorio na pitanje da li je Karanović i ranije dolazio u probleme sa zakonom, odnosno da li je protiv njega i u prethodnom periodu pokretan disciplinski postupak.
Kako zvaničnog odgovora još uvijek nema, istražili smo i utvrdili da jeste bila prijava i to prije dvije godine i takođe zbog vožnje, ali ovoga puta motora.
Kako je završio ovaj postupak, nije teško pogoditi.

Javnost sa pravom postavlja pitanje šta bi se dogodilo da je kojim slučajem na mjestu banjalučkog inspektora bio običan građanin, odnosno da li bio isto tako bio sankcionisan prekršajnom prijavom i puštanjem na mjestu izvršenja prekršaja, ako se zna da je nasilničkom vožnjom prošao kroz dva crvena svjetla na semaforima, prema navodima iz prijave.

I ovdje je odgovor poznat.

U svakom slučaju sada je na potezu Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje bi trebalo utvrditi da li u radnjama banjalučkog inspektora Predraga Karanovića postoje elementi krivičnog djela.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI