Fudbaleri Borca doputovali u Solun, večeras utakmica

Sa mnogo optimizma fudbaleri Borca doputovali u Solun gdje ih večeras od 19.30 očekuje prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Autor: Branko Tomić
24.Jul,2024.07:55
FacebookWhatsAppXViber
Šampion BiH je sinoć odradio odradio posljednji trening na stadionu Tumba pred večerašnji susret.

Atmosfera u redovima najtrofejnijeg kluba Srpske je dobra. Igrači i stručni štab su odlučni da se žestoko na terenu suprotstave favorizovanom rivalu. Motiva je mnogo, ali kvalitet je na strani domaćina, koji ima 20 puta skuplju ekipu od tima iz Platonove ulice.

Na klupi neće biti šef struke Mladen Žižović zbog isključenja u Elbasanu, ali ekipu će voditi njegov pomoćnik Bojan Puzigaća.
Znamo gdje smo došli i kakva nam se šansa pružila. Ovo je prilika cijele generacije, jer nemate mnogo šansi da igrate protiv šampiona Grčke. Oni jesu favoriti, ali ni mi nismo došli da se predamo. Igramo za Borac i tako ćemo se ponašati na terenu, u skladu s imenom. Borićemo do zadnjeg atoma snage. Utakmica počinje od 0:0, na nama je da učinimo sve da napravimo još jedan dobar rezultat u najjačem takmičenju na svijetu – rekao je prvi pomoćnik suspendovanog Žižovića, Bojan Puzigaća.
Mladi stručnjak navodi da su do u najsitnije detalje analizirali igru večerašnjeg rivala.

– Ovo je za PAOK prva zvanična utakmica u sezoni i sigurno je da imaju veliki pritisak na svojim plećima. Iza nas su ona dva susreta sa Egnatijom, pa smo tu kao u nekoj maloj prednosti. Analizirali smo neke utakmice PAOK iz prošle sezone, pratili šta su radili u proteklom periodu priprema. Riječ je o ekipi koja dosta trči, opasni su po bokovima. Znači, pred nama je utakmica sa dosta trčanja, fizički i mentalno zahtjevna. Svako ko se bavi fudbalom želi da zaigra na velikoj sceni, a utakmica u Solunu protiv PAOK jeste velika scena i šansa naše generacije. Ponavljam, lopta je okrugla, nema bijele zastave. Došli smo da igramo – zaključio je Puzigaća.
Mladi David Čavić je izrastao u pravog junaka poslije Elbasana nakon što je izveo odlučujući penal. Smatra da je PAOK favorit, ali ne gubi nadu i vjeru da se može nešto pokušati.

– Stalno mi se pred očima vrti onaj film iz Elbasana. Mislim da će uslovi za igru u Solunu biti bolji. Mi moramo da se na neki način ugledamo na prethodni meč, da na terenu budemo kao jedan. Mi poštujemo PAOK, šampioni su Grčke, i to ispred AEK, Olimpijakosa, Panatinaikosa. To nije mala stvar. Poštujemo rivala, ali nama ne može niko da ukine i ugasi nadu da možemo da da sanjamo evropske snove – rekao je Čavić.
Poput njega, i Nikola Pejaković je pun optimizma pred utakmicu u Solunu.

– Nekako svi jedva čekamo da istrčimo na teren Tumbe, da osjetimo atmosferu. Svako od nas igra utakmicu života. Bukvalno, poslije Elbasana svaki naš igrač živi za ove utakmice protiv PAOK. U Solun smo došli da se borimo, a ne da uživamo. Želimo da, ako je to moguće, napravimo dobar rezultat. Dolaze i naši navijači, biće ih u manjini u odnosu na domaće, ali sama pomisao da su na stadionu biće nam dodatni motiv – rekao je Pejaković.
Borcu su mnoga vrata otvorena. Ukoliko eliminišu PAOK, onda bi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrali protiv pobjednika susreta Malme – Klaksvik. U slučaju da PAOK eliminiše Borac iz kvalifikacija za Ligu šampiona, onda bi se crveno-plavi igrači nadmetali u 3. pretkolu Lige Evrope s poraženim iz susreta šampiona Švedske i Farskih Ostrva. Znači, potencijalno Farani su rival protiv kojeg bi Borac mogao da preskoči 3. kolo Lige Evrope, a to bi praktično značilo siguran plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Šansa je ovo za cijelu generaciju. Izazov je veliki, ali prva stepenica je PAOK, pa onda treba ići korak po korak.

Utakmica između PAOK i Borca igra se večeras u Solunu na stadionu Tumba od 19.30.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI