Veče za vitezove

Međunarodni viteški festival “Kastrum” počinje večeras, a kako ističu organizatori sve je spremno da tvrđava Kastel ponovo postane epicentar srednjovjekovne magije.

“Pridružite nam se dok oživljavamo svijet vitezova, otkrivamo stare zanate i vještine i uživamo u igrama i zabavi za djecu i odrasle. Ne propustite priliku da se družite sa savremenim vitezovima i da istražite čarobni svijet prošlosti”, naveli su organizatori.

Oni najavljuju da će prvi dan festivala biti nezaboravan, a inače festival traje do 9. juna.

“Okupljanje je predviđeno u 19 časova ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje će se održati vjenčanje kralja Dragutina i Kataline Arpad. Nakon toga, idemo u svečani defile sa svim vitezovima, viteškim damama i borcima do viteškog sela na Kastelu. Spremite se za svečano otvaranje festivala u 20.30 časova na ljetnjoj sceni tvrđave Kastel, uz besplatan ulaz za sve posjetioce, jer vjerujemo da dijeljenjem se sve umnoži, a najljepše je kada dijelimo ljubav, mir, radost i istinu. Dođite da vidite šta se to krije u tvrđavi i ne propustite da podijelimo isto uživanje u subotu i u nedjelju”, navode organizatori.

Za sve posjetioce su pripremili bogat program, ali i nastup kulturno-umjetničkog društva, koje će izvesti tradicionalne srednjovjekovne plesove, dodajući čaroliju ovom događaju.

“Kao vrhunac večeri, koncert etno grupe ‘Iva’ će vas ostaviti bez daha. Uživajte u njihovim melodijama koje će ispuniti noć i dodati nezaboravan pečat prvom danu na festivalu ‘Kastrum’. Ne propustite ovo čarobno iskustvo”, kažu oni.

Kao i ranije, i ove godine organizatori ovog događaja su “Čuvari koplja Svetog Georgija”, a najavili su izuzetno interesantan i raznovrstan program koji će biti prilagođen svim posjetiocima, od najmlađih do najstarijih.

Festival “Kastrum” podržao je i Grad Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: