Još 18 novih slučajeva zaraze korona virusom, 6 u Banjaluci

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testirano je 688 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 18 osoba u Srpskoj.
Riječ je o 11 osoba muškog i sedam ženskog pola. Sedam muškaraca je srednje životne dobi i četiri muškaraca su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Gradiške, dvije osobe iz Šamca, i po jedna osoba iz Modriče, Kotor Varoši, Novog Grada, Nevesinja, Oštre Luke i Kneževa.
Dvije osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno devet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Do sada je u RS potvrđeno 1.086 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 65 osobe, a oporavila se 391 osoba.
U RS do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 17.152 osobe.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.017 osoba, a nadzor je završen kod 25.256 osoba.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI