Sanacija velikog klizišta u Priječanima

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, intenzivirani su radovi na sanaciji velikog klizišta uz Vrbas u Priječanima, u okviru nastavka izgradnje moderne saobraćajnice u pravcu centra naselja, rekli su iz Gradske uprave.
Prema informacijama sa gradilišta, trenutno se radi na sanaciji velikog klizišta u dužini od oko 200 metara koje ugrožava ovaj putni pravac. Prije ulaska u nastavak gradnje saobraćnice prema Priječanima, potrebno je sanirati ovo klizište kako u budućnosti ne bi došlo do ugrožavanja puta.

– Tokom dosadašnjih radova na sanaciji klizišta, izgrađena je ‘temeljna nožica’ od kamenog materijala i počela gradnja konstrukcije koja će predstavljati podlogu za izradu saobraćajnice – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, te dodaju da je tokom izvođenja radova omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na ovoj dionici.
Po sanaciji klizišta, biće stvoreni preduslovi za dalju gradnju i proširenje saobraćajnice, uz podizanje prateće infrastrukture.

Uz novu saobraćajnicu u dužini od 500 metara, biće izgrađena kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI