Mogući udari vjetra od 70 kilometara na čas

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za područje Livna zbog mogućih udara vjetra jugo od 70 do 100 kilometara na čas, dok je narandžasto upozorenje izdato za područje Banjaluke, Mostara, Bihaća i Trebinja zbog udara juga do 70 kilometara na čas.

Kako je navedeno, očekuje se da prosječna brzina vjetra južnog smjera bude između 30 i 45 kilometera na čas, a maksimalni udari juga od 60 do 70 kilometara na čas.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu zemlje i temperaturom vazduha do 25 stepeni Celzijusovih.

Oblačno vrijeme zadržaće se cijelog dana u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu uz kišu mjestimično, dok će u ostalim krajevima biti promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri u Hercegovini i jugozapadnim krajevima nakratko će prestati padavine, dok se u noći očekuje novo jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i obilnije padavine, od 50 do 70 litara po metru kvadratnom.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: