U toku obnova OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Boriku

Obnova osnovne škole , u okviru projekat energetske efikasnosti trebala bi biti završena početkom septembra. Nova fasada, stolarija i termička izolacija krova, značiće i toplije učionice ove zime, u kojima inače sjedi oko 700 đaka.

Porazna su mjerenja da je u zimskim mjesecima temperatura u ovim učionicma bila tek 15 stepeni, a što bi se sada, trebalo promijeniti.

Radovi koštaju oko 760.000 KM, a u pitanju su donatorska sredstva kroz projekat UNDP-a.

Sanira se preko 5.000 kvadrata školske površine, a za toliki objekat mogli bismo sanirati čak dvije, do tri škole, međutim obećanje dato prošle godine je obećanje. Izvođač ima rok do početka septembra da završi radove, nadam se da će biti sve ispoštovano kako je ugovorom i regulisano.

Vidjećemo još sa Gradom Banjaluka na koji način bi se mogli urediti i sanitarni čvorovi, pa da radovi budu kompletni – izjavila je ministarka za prostorno uređenje i građevinarstvo RS Srebrenka Golić, koja je danas posjetila školu, zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Direktorka škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Tatjana Vilendečić podsjetila je da osim njihovih đaka, dio prostorija u ovoj školi koriste i učenici Muzičke škole.

– Grijanje ovdje nije bilo adekvatno jer ima puno prozora, stolarija je bila u lošem stanju, kotlovnica nije mogla da zagrije više od 5.000 kvadrata prostora. Problem je što su sve vanjski zidovi i svaka učionica ima svoj krov, pa su veliki gubici toplote. Utopljavanjem će grijanje biti daleko bolji. Ogromni su nam troškovi za grijanje bili, oko 80.000 KM godišnje – precizirala je ona.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: