Ponorac osvojio Zlatnu rukavicu u Subotici

Bokser iz banjalučkog kluba “Sveti Georgije 2015” Nemanja Ponorac osvojio je srebrenu medalju na 36. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici za mlade boksere od 17 i 18 godina, koja je održana u Subotici.

Ponorac je pobjedom nad škotskim bokserom Raselom Džejsonom, kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi, obezbijedio prolaz u finale, gdje je zaustavljen od boksera iz Kazahstana Akhmetzkanov Amura.

On je istakao da je srebrna medalja veliki uspjeh za boks u Republici Srpskoj i BiH.

“Zahvaljujući gospodinu Milenku Tomiću, predsjedniku Bokserskog saveza Republike Srpske omogućeno nam je učešće na jednom od najprestižnijih bokserskih turnira i koji je prepoznatljiv u cijelom svijetu, što govori o učešću država koje su došle na isti”, rekao je Ponorac.

Na ovom međunarodnom turniru u boksu učestovali su i banjalučki bokser iz “Slavije” Stefan Čajić, Đorđe Živanović iz bratunačkog kluba ” Kum ” i Dragoljub Kulić iz BK “Obilić” iz Zvornika.

Važno je navesti da je Dragoljub Kulić, zvornički bokser, pobijedio boksera iz Slovenije, ali je zaustavljen od reprezentativca Indije u jednom veoma neizvjesnom meču.

Stefan Čajić iako je pokazao da može parirati sa najboljim bokserima mladih u svijetu je izgubio meč u prvom krugu od škotskog boksera, dok je Đorđe Živanović takođe zaustavljen u prvom krugu od boksera iz Poljske.

Države koje su dominirale u boksu definitivno su Indija, Kazahstan i Tajland, iako su sve države učesnice pokazale izuzetno visok kvalitet boksa. Bokserski tim iz Relublike Srpske i BiH predvodili su treneri Duško Zorić iz Banjaluke i Mirko Ždralo iz Zvornika.

Na ovom međunarodnom turniru u boksu učestvovale su 24 države, a turnir je trajao od 10-16.07.2018.godine.

Izvor: Buka

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: