Nakon odmora kod kuće košarkašica Saša Čađo spremna za nove izazove

Košarkašica turskog Mersina i reprezentativka Srbije Saša Čađo dane odmora provodi u Banjaluci, gdje uživa u društvu porodice i prijatelja. O košarci ne razmišlja mnogo ali nagovještava da bi mogla promijeniti klub.

U danima odmora Sašu Čađo u gradu na Vrbasu, svojom posjetom, iznenadio je reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica, s kojim je u odličnim odnosima.

– Raduljica je naš porodični prijatelj i svake godine kad dolazi u Banjaluku pokušamo da se vidimo. Ove godine smo sestre i ja odlučile da ga pozovemo kući pa je to bilo iznenađenje i za naše roditelje. On dolazi u Banjaluku zbog tetovaža, koje radi u našem gradu, pa košarkaške teme često i nisu na tapetu, ali sa mojim ocem Čedomirom zna da  prebaci koju riječ o igri pod obručima – kaže Saša Čađo, košarkašica koja je sezonu okončala u turskom Mersinu.

ako je u ovom klubu završila sezonu i do povrede koljena pružala odlične partije u Evrokupu, nije zadovoljna minutažom koju je imala u domaćem šampionatu, pa će najvjerovatnije promijeniti klupske boje.

– Voljela bih da promijenim sredinu, međutim, još uvijek ne znam gde ću nastaviti karijeru. Moja želja je da ostanem u Turskoj, ali je bilo i nekih ponuda iz Francuske tako da još uvijek ne znam gdje ću igrati u narednoj sezoni. Trenutno sam na odmoru u Banjaluci, radim individualno i nastojim da pripreme dočekam spremna, s menadžerom ću da razgovaram za nekoliko dana, a nakon toga će sve biti jasnije. U Mersinu mi je bio lijepo, ali spremna sam za nove izazove. U utakmici protiv Venecije u Evrokupu zaradila je povredu ligamenta koljena od koje se u potpunosti oporavila.

– Povreda je prošlost, napravila sam malo dužu puzu zbog pucanja ligamenta koljena, ali na svu sreći radi se o ligamentu koji sam zarasta tako da sam poslije šest sedmica pauze uspjela da se oporavim. Sada mi ostaje da još malo ojačam koljeno, ali se odlično osjećam i sigurna sam da ću spremna dočekati narednu sezonu – kaže Čađo.

Očekujemo okupljanje reprezentacije

To znači da će košarkašica iz Republike Srpske biti spremna za naredno okupljanje reprezentacije Srbije pod dirigentskom palicom Marine Maljković.

epa05465166 Serbia's Sasa Cado (C) shoots between Canada's Kim Gaucher (L) and Nayo Raincock-Ekunwe (R) during their Rio 2016 Olympic Games match at the Youth Arena in Deodoro, Rio de Janeiro, Brazil, 08 August 2016. EPA/SRDJAN SUKI

– Još uvijek nismo imali okupljanje reprezentacije niti sam se čula sa selektorkom Marinom Maljković, međutim to je i razumljivo s obzirom na to da nas naredno Evropsko prvenstvo očekuje tek naredne godine. Znam da će se uskoro okupiti mlađe igračice, a krajem šestog mjeseca očekujemo okupljanje i najkvalitetnijeg tima. To će biti početak projekta pripriprema za naredno Evropsko prvensvo na kojem ćemo biti domaćini. Sama ta činjenica obavezuje nas da se što bolje spremimo za ovo takmičenje i pokušamo pred svojim navijačima napasti medalju, za koju, sigurna sam, imamo kvalitet – optimista je Čađo.

Priznanje od Košarkaškog saveza Republike Srpske

Zapaženi rezultati Saše Čađo, zlatna evropska medalja i bronza sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru nisu ostale nezapažene u Republici Srpskoj. Kao posljedica ovih uspjeha i dobrih igara u klubovima čiji je dres nosila dobila je Srebrnu značku Košarkaškog saveza Republike Srpske.

– Dobila sam priznanje od Košarkaškog saveza na Sajmu sporta koji je održan u Banjaluci, a ono se dodjeljuje za ostvarene rezultate i promociju košarke Republike Srpske. Počastvovana sam dobijanjem tog priznanja, ali se nadam da će uskoro mlađi košarkaši i košarkašice zaslužiti Srebrnu značku – završila je Čađo.

Iduće godine na polumaratonu

Iako je bilo planirano da porodično, sa sestrama i ocem, ove godine nastupi na polumaratonu u Banjaluci, Saša kaže da je to ostavila za narednu sezonu.

Otac Čedomir redovno rekreativno trči, u odličnoj je formi i učestvuje na polumaratonima u cijelom regionu. Nas četiri smo odlučile da mu damo podršku i naredne godine planiramo da trčimo štafetu u Banjaluci, pa će tako gotovo cijela porodica trčati. Majka neće, ali će nas bodriti pored staze. Međutim, godina je duga pa možda i nju nagovorimo – našalila se Saša Čađo.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: