9 dana pakla za vozače na relaciji BL-PD

Od subote, pa narednih devet dana, vozače koji idu prema Prijedoru i one koji dolaze u Banjaluku očekuje pravi haos, jer će potpuno biti obustavljen saobraćaj od raskrsnice u Ivanjskoj do semafora u Dragočaju.

Radi se o 9,5 kilometara puta koji nema odgovarajuću obilaznicu, pa će oni koji ne znaju lokalne prečice putovati i dugo i sporo.

Naime, od 11. juna planirana je sanacija dijela magistralnog puta Banjaluka – Prijedor i dogovoreno da saobraćaj za to vrijeme bude potpuno obustavljen. Na sastancima predstavnika “Puteva RS”, ministarstva saobraćaja, MUP, prevoznika i ostalih zainteresovanih, dogovoreno je da ti dani potpuno budu bez saobraćaja, jer bi u svakoj drugoj varijanti radovi trajali mjesecima.

Iz “Prijedorputeva” su pojasnili da je na potpunu obustavu saobraćaja odlučeno zbog tehničkih karakteristika asfalta, tehnologije ugradnje, ali i zbog same brzine saobraćanja na ovoj dionici magistralnog puta. Poručuju da se nakon obavljenog posla na ovoj dionici čeka naredni termin za preostalih pet kilometara – od raskrsnice u Dragočaju do Prijedorske petlje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: