680 hiljada maraka za auta, obavezno grijanje u volanu i sjedištima!

“Putevi Republike Srpske” planiraju kupovinu čak 20 putničkih i jednog terenskog automobila za koje su spremni da ukupno plate 680.000 maraka.

Ovo javno preduzeće traži vozila sa telefonom, kožnim sjedištima i volanima, kompjuterima, utičnicama, kromiranim elementima, roletnama, pretincima za naočale i sa kišobranima, pa sve do isofiksa za dječije sjedište, otkriva portal capital.ba.

Uslov je, između ostalog, da ima dvoozonski digitalni klima uređaj, sa senzorom vlage, kožni volan, komfornu telefoniju bez vanjske antene, putni kompjuter u boji, parking senzore, mehaničke roletne na zadnjim i bočnim prozorima, pretinac za kišobrane i rukavice osvjetljen s hlađenjem, isofiks za dječije sjedište nazad, utičnice, prednju masku kromiranu, aluminijske feluge. Ovaj luksuzni automobil treba da bude metalik crni, proizveden ove godine.

Za “terenca” uslov navigacija, grijanje sjedišta i volana…
Lotom 5 predviđena je nabavka službenog terenskog vozila, vrijednosti 59.829 KM bez PDV-a.

Traži se da auto bude opremljeno sa “Radio Bolero” !

Uslov za kupovinu je da “terenac” bude dizel, 4×4, ali i da ima električno grijanje sjedišta, navigaciju s kamerom i displejom za pregled iza vozila. Treba, između ostalog, da ima i priključke za usb, kožna sjedišta, volan i mjenjač, da volan ima grijanje.

Traži se i da terensko auto bude crno, da ima krovne lajsne, automatsku klimu, senzore za kišu, alarm, te da se može pokrenuti bez upotrebe ključa.

Garancije
Ponuđači treba da imaju uspješno iskustvo u realizaciji dva ugovora čiji su karakter i kompleksnost slični predmetnoj nabavci, a u posljednje tri godine.

Uz ponude treba da budu dostavljene garancije za ozbiljnost ponude za svaki lot posebno u visini jedan odsto od procijenjene vrijednosti lota bez PDV-a. Za lotove manje od 100.000 KM ne zahtijeva se garancija.

Traži se i garancija za uredno izvršenje ugovora koje ne može iznositi više od 10 odsto vrijednosti ugovora za određen lot.

Ponuđač je dužan dati i izjavu o garancijama za isporučeno vozilo, lak, karoseriju.

Svi zainteresovani ponude mogu da dostave do 6. avgusta u 12 časova.

Nešić: Sve je u skladu sa zakonom
Direktor “Puteva RS” Nenad Nešić rekao je da ništa nije sporno u vezi sa nabavkom vozila.

“Sve je spovedeno u skladu s zakonom, u skladu s planom poslovanja i planom nabavki za 2018. godinu. Vozila koja koristimo su dotrajala, stara više godina, prešla su veliki broj kilometara i iz tih razloga smo odlučili da idemo u nabavku novih”, istakao je Nešić.

Dodao je da su vozila koja imaju u “Putevima” prešla po 200.000 kilometara i da je njihova vrijednost mnogo manja nego što košta njihovo održavanje. Naglasio je i da su nova vozila neophodna jer inženjeri “Puteva” svakodnevno rade na terenu.

Izvor: Capital

 

 

Naloženo hitno uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI