6 mjeseci zatvora za lažno predstavljanje

Osnovni sud u Banjaluci osudio je Banjalučanku Danijelu Lazić (42), na šest mjeseci zatvora zbog lažnog predstavljanja i niza prevara kojima je žrtve oštetila za preko 32.000 КM.

Kako piše “Mondo”, ona je priznala je krivicu, a u 12 tačaka optužnice koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, teretila se da je od januara 2020. do 28. juna 2021. godine u namjeri pribavljanja imovinske koristi dovela u zabludu više osoba.

U seriji prevara lažno se predstavljala kao advokat, sanitarni ili policijski inspektor, službenik Ministarstva poljoprivrede RS… Obećavajući da će im “srediti” podsticaje ili riješiti određene sporove, od “klijenata” je uzimala različite iznose novca.

Lazić je inače bila kandidat SDS-a za odbornika u Skupštini Grada Banjaluka na prethodnim Lokalnim izborima 2020. godine.
U optužnici se navodilo da je dvije prevare počinila u kozmetičkom salonu, glumeći sanitarnog inspektora. Vlasnici O.J. je tvrdila da ima neplaćene komunalne takse, kao i da joj može pomoći da dobije podsticajna sredstva pa je zauzvrat dobila besplatne kozmetičke tretmane u iznosu od 305 КM. Nadalje, teretila se da je radnicu salona B.Š. uvjerila da joj može srediti naknadu za samohranog roditelja, što joj je naplatila 150 КM.

U optužnici se navodilo i da je od jednog automehaničara uzela 598 КM za navodne takse, kako bi mu “sredila” da dobije podsticaje od Grada Banjaluka, kao i da je predstavljajući se kao advokat od od oštećenih uzela novac za sastavljanje brakorazvodne tužbe, naplaćujući im navodne sudske takse u iznosu od 1.144 КM.

Nadalje, bila je optužena da je R.Š. nudila pomoć pri kupovini vozila preko liciticije u firmi u kojoj je navodno zaposlena i za učešće u kupovini dvije škode uzela 7.000 КM, naplativši i 1.500 KM navodnu registraciju i osiguranje.

U jednoj od tačaka optužnice je pisalo da je za prodaju vozila, koje je navodno vlasništvo Ministarstva poljoprivrede RS, od M.G. avansno naplatila 4.500 КM.

Bila je optužena i da je glumeći policijskog inspektora uzimala novac kako bi pomogla građanima da dobiju podsticaje za poljoprivredu, dok je u “ulozi” radnika Centra za besplatnu pravnu uzela novac obećavajući pomoć sa legalizacijom kuće, navodi “Mondo”.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI