„15. Kozara etno 2019“ od 5. do 8. jula, nastupa Balkanika

Međunarodni festival tradicije i običaja „15. Kozara etno 2019“ biće održan od 5. do 8. jula u Piskavici i na tvrđavi Kastel, saopšteno je iz Turističke organizacije grada.
Ovogodišnja tema manifestacije je „tradicionalna ishrana“ koja ima i svoj scenski prikaz ali i izložbu koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja. Veče je obogaćeno kulturno-umjetničkim programom.

Zvanično otvaranje festivala je predviđeno za petak, 5. jula u Donjoj Piskavici u 20.30 časova.

Prvi festivalski dan u Piskavici obogaćen je izložbenom postavkom – etno tržnicom sa velikim brojem izlagača, s početkom u 18 časova, potom defile učesnika, dok je drugi dan festival namijenjen za tradicionalna sportska dešavanja i etno radionicu.
U nedjelju 7. jula u centru pažnje biće ljetna pozornica tvrđave Kastel, gdje će od 21 čas biti predstavljen muzički program „Etno fjužn“ u kojoj nastupaju vokalno-instrumentalni sastavi koji njeguje tradicionalnu muziku sa pečatom modernog i urbanog. Nastupaju: etno grupa Iva, Sanja Ilić i Balkanika i Oliver S b2b ELM.

Biće prikazana i modna revija kreatora Marka Fehera pod nazivom „Kozara etno fjužn“ obogaćena tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja. Na festivalu će nastupiti preko 400 učesnika iz osam zemalja.

Organizatori festivala su KUD Piskavica i Turistička organizacija grada.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: