1000 pasa svih rasa u Banjaluci, najviše “Putinovih” Akita

Narednog vikenda Banjaluka je domaćin možda najvećeg kinološkog spektakla u BiH. Vikend je rezervisan za najveću nacionalnu i internacionalnu izložbe pasa svih rasa u BiH u zatvorenom prostoru. Očekuje se dolazak preko hiljadu izlagača iz regiona i Evrope.

Izložba će se održati u prostoru Banjalučkog sajma 10. i 11. marta 2018. godine.

Organizatori ovog svojevrsnog spektakla je kinološko društvo Dragan Stanković Banjaluka i Kinološki savez RS. Najavljuju dolazak eminentnih sudija, a posebno naglašavju čak pet “specijalki”. Prvi put se održavaju specijalne izložbe za rase, engleski i francuski buldog te američka i japanska Akita.

Tradicionalno u saradnji sa “Kerberom” će se održati i izbor najljepešeg mješanca.

Zanimljivo je da je najviše prijavljenih pasa rase Akita, koja je posebnu popularnost stekla zahvaljujući činjenici da ju je za svog ljubimca izabrao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Cijena ulaznice je dvije marke, a za djecu je besplatno.

Dolazak u Banjaluku najavilo je više od 700 gostiju iz Evrope i regiona, tako da i hotelijeri zadovoljno trljaju ruke. Značaj ove manifestacije kako za kinologiju tako i za turizam u Banjaluci prepoznali su prvi ljudi Uprave grada Banjaluka koji su je i podržali. U toku je i izrada dokumenta koji će da definiše prava i obaveze vlasnika kućnih ljubimaca u Banjaluci, a taj posao je povjeren Zoranu Taliću predsjedniku Skupštine grada Banjaluka.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: