Učiteljica Osnovne škole “Branko Čopić” osvojila titulu “Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije”

Učiteljica Osnovne škole “Branko Čopić” Banjaluka, Maja Karać, ostvarila je izuzetno postignuće na Sajmu obrazovanja u Trebinju u okviru Asocijacije najboljih nastavnika.
Asocijaciju nastavnika formirali su visokokvalitetni lideri iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da mijenjaju sliku obrazovanja u ovom dijelu svijeta.

Svi kriterijumu koji su bili zahtijevni su ispunjeni. Odnosili su se na dosadašnji rad svakog nastavnika koji se na osnovu toga bodovao.
Od 200 prijavljenih nastavnika bivše Jugoslavije, učiteljica Maja Karać je osvojila titulu Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije, na Petoj regionalnoj konferenciji najboljih nastavnika iz država regiona Zapadnog Balkana, koja se održala u Trebinju pod nazivom “Svijet obrazovanja briše granice”.
Maja je takođe osvojila nagradu za najautentičnije predstavljanje individualnog rada na Sajmu obrazovanja.

– Veliko je zadovoljstvo kada lideri iz oblasti obrazovanja prepoznaju kvalitet koji prosvjetni raadnici posjeduju, jer inspiracija, motivacija i podrška koju dobijamo je od velikog značaja. Na konferenciji sam spoznala da je i vrlina samopotvrđivanje jako važna za naš put u obrazovanju – rekla je učiteljica Maja za Srpskainfo.

Pored Maje, nagrade su dobili: Slađana Mišić, Gordana Simić, Danijela Mitrović, Žana Butulija, Verica Tegeltija, Sanja Grubičić, Slašana Popović, Ljudmila Milošević, Biljana Albijanić, Mirjana Albijanić.

Nagrađeni nastavnici će popularisati rad Asocijacije, umrežavati nastavnike i raditi na jačanju obrazovanja.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI