“Razmnožavanje domaćih životinja” promovisana nova knjiga Tanje Stupar Trifunović

U organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ” u Crvenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra, održana je promocija zbirke pjesama Tanje Stupar Trifunović “Razmnožavanje domaćih životinja”.
Na promociju Tanjine nove knjige (Baybook) je oko 100 poštovalaca pisane riječi, došlo da uživa u razgovoru i čitanju poezije, što je dodatno motivisalo “Imperativ” tim da istraje u svojoj misiji pribiližavanja domaćih autora čitaocima i širenju svijesti o značaju čitanja.

O knjizi su govorili urednica izdavačke kuće “Buybook”, Kristina Ljevak, profesor opšte i komparativne književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Igor Simanović i autorka. U ulozi moderatora i ovaj put našla se Vanja Šušnjar Čanković.

– Kada govorimo o Tanji Stupar Trifunović govorimo o nekome ko stvara 20 godina. Jedan sam od onih koji je “nažalost” morao da čita, napiše neki tekst, govori na promocijama, pa sve tako u krug sve te godine. Ali kada pogledam cijelu liniju njene književnosti od početka do danas vidi se da tu postoji jedan proces i sazrijevanje. Tanja je za mene prvenstveno pjesnik, a sa sigurnošću mogu reći da je ovo njena najbolja knjiga do sada i iza toga apsolutno stojim – kazao je Simanović.
Autorka je govoreći o svom pisanju, objasnila da kroz svoja djela reflektuje sve ono što čini život.

– Primjetnim neke svari koje su kao akutna upala, i poezija traži da osvijetli ta neka zatamnjenja. Književnost se uvijek bavi onim tamnim. Svi imamo te neke potisnute emocije, pitanje je samo hoćemo li raditi na njima. Ja ne želim da svojom poezijom ljude uvlačim u mračno, već samo da im pokažem onako kako stvari zapravo stoje – naglasila je Tanja Stupar Trifunović.

Da je Tanjina poezija vrhunska, složila se i Kristina Ljevak kojoj je, kako kaže, žao što “Buybook” nije ranije izdavao knjige banjalučke autorke.

– Vjerovatno je ovo bio pravi trenutak da počnemo sa ovom knjigom. Zadovoljstvo je kada sarađujete sa osobom koja je kompletna autorica i koja može besprijekorno interpretirati svoju poeziju – naglasila je Kristina.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: