Porodica Banjalučanina stradalog u biblioteci želi privatnu istragu

“Mi ne znamo kako ćemo dalje bez našeg Darka. Kako će njegova djeca? Kako će moja sestra Radmila? Sve nas je ovo oborilo. Još ne vjerujemo. Znam da je bio poštovan, kao stručnjak. A, voljen kao dobar čovjek. Potvrdio je to i svojim životom. Nije poslao saradnike da umjesto njega stradaju. Kao direktor firme, mogao je.”

Ovako je juče za Novosti, poslije sahrane Darka Šukala, koji je sa mladim kolegom Lazarom Blagojevićem stradao od iznenadnog prodora gasa u Narodnoj biblioteci, na Centralnom beogradskom groblju govorio Jovan Savičić, rođeni Darkov ujak.

Porodica će, kaže Savičić, angažovati privatnu istragu da utvrde kako je i zašto Darko stradao. Već su uključili advokata i stručnjake koji će, uz dužno poštovanje državnih institucija, istražiti šta su, zaista, uzroci ove njihove tragedije.

– Ne vjerujem da će moja Radmila izdržati godinu poslije smrti sina. Zašto? Zato što je bio u svemu izuzetan. Čuli smo se, kad je bio na odmoru u Grčkoj, prije ove tragedije. Nešto me je vuklo da ga pozovem. “Šta ima, ujko”, pitao je. Ništa, samo da se čujemo… kao da sam slutio da je ovo naš posljednji razgovor – rekao je on za Novosti.

Na posljednje putovanje Šukala je ispratila mnogobrojna rodbina iz rodne Banjaluke, prijatelji i kolege iz Beograda u kom je radio i živio s porodicom. Prijatelji i kolege iz ustanova s kojima je godinama sarađivala njegova firma “Empeks”.

Sahrana Lazara

Lazar Blagojević, mladi stručnjak u firmi “Empeks”, koji je u kontroli gasnih instalacija Narodne biblioteke Srbije pratio direktora Darka Šukala i s njim stradao, biće sahranjen u četvrtak u 13 sati, na groblju Orlovača.

Konferencija u ministarstvu

Povodom aktuelnog stanja u Narodnoj biblioteci Srbije, nastalog poslije nesreće u kojoj su stradala dvojica ljudi, u četvrtak će u 11 časova biti održana konferencija za novinare u Ministarstvu kulture.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: