IGOR KOTJELNIKOV

 

Игор КОТЈЕЛНИКОВ четрдесеттрогодишњак
Отац, муж, географ, љубитељ природе !!!

Независни кандидат за одборника у Скупштини Града Бања Лука на листи националних мањина!

Моје одрастање обиљежиле су године које су ме научиле да се животни пут гради самостално, храбро и да смо за њега одговорни сами. Кроз живот сам мијењао градове, због околности које су ме затицале, али сигуран сам да је Бањалука моје мјесто под небом. Ту сам створио дом и породицу.
Због руског поријекла имао сам прилику постати члан Савјета националних мањина Републике Српске, те сагледати изазове мањинскх народа . Вјерујем да свака друштвена заједница која је обојена разноликошћу култура и традиција има снажан потенцијал.

Моја мисија као одборника биће да унаприједим положај и осигурам видљивост националних мањина у Бањалуци, да пружим подршку свакој доброј идеји која ће побољшати живот свих грађана Бањалуке!
Прије свега мислим на сљедеће:
– остваривање политичких права припадника националних мањина и активно учешће у доношењу одлука које се тичу националних мањина,
– повећање медијске заступљености националних мањина (култура, образовање, језик, традиција) у свим медијима,
– пружање подршке националним мањинама за очување и развој етничког, културног, језичког и вјерског идентитета кроз јачу институционалну и јавну подршку

Као нарочит потенцијал видим сарадњу националних мањина са матичним земљама. Повезивање градова матичних земаља са Бањалуком, кроз разне размјене културног, научног и образовног програма треба континуирано иницирати и развијати.

Била би ми част да као одборник из реда националних мањина, преузмем одговорност коју са собом носи та функција, али и да будем један од оних који доприноси да БАЊА ЛУКА бива ГРАД БЛАГОСТАЊА за све њене грађане.
Вођен својим мотом ЗА ПРАВЕ ВРИЈЕДНОСТИ, вјерујем да ће БАЊАЛУЧАНИ 15. новембра, препознати име Игор КОТЈЕЛНИКОВ и заокружити на листи националних мањина.

 

FEJSBUK PROFIL 

 

Strateški pristup u rješavanju problema nacionalnih manjina